19/04/2024

Ziua astronomiei – 29 aprilie 2023

Pe 29 aprilie 2023, de Ziua Internațională a Astronomiei, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și Muzeului Municipiului București vă invită la… astronomie.

Călătorie prin Univers la Palatul Suțu

La Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2) va avea loc o prezentare de astronomie pentru toate vârstele, o călătorie prin Univers realizată cu date astronomice reale. Veniți să vedeți cât de mare este Universul și cât de multe stele s-au descoperit.

După un tur al cerului vizibil de pe Terra vă veți ridica de pe suprafața planetei și veți zbura către Lună. Craterele lunare vă vor face să vreți mai mult, astfel încât naveta noastră specială vă va arăta sistemul solar văzut de departe. Veți face o călătorie contra cronometru printre planete și sateliții lor, după care veți ajunge la marginea sistemului solar.

Urmează stelele, galaxia noastră precum și Universul cunoscut până acum. Vă așteptăm la prezentare! Călătoria se va ține chiar dacă cerul este înnorat.

Prezintă: Adrian Șonka

Prezentarea durează aproximativ 60 de minute și se va taxa 10 de lei.

Locurile sunt limitate (80-100) și se ocupă în ordinea sosirii, începând cu ora 18:30.

Prezentarea începe la ora 19:05 sau mai devreme, dacă locurile din sală se ocupă înainte.

Atenție: prezentarea nu se ține la Observator, ci la Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2, Universitate)

Program prelungit la Observatorul Astronomic

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” va funcționa cu program prelungit.

Observațiile astronomice se prelungesc până în ora 3 dimineața (ultima intrare în clădire se face la ora 2:30). Dacă este senin, seara se vor vedea Venus, Marte și Luna, iar mai târziu în noapte Luna și alte obiecte.

Observațiile astronomice se țin doar dacă este senin. Intrarea se face pe bază de bilet, tarif normal.

Cer senin!