Vizitare

Sediul Observatorului din Bd. Lascăr Catargiu a fost redeschis publicului pe 3 decembrie 2016.

Programul de mai jos este cel al observațiilor astronomice prin telescop. Pentru programul prezentărilor de planetariu mergeți aici. Pentru programul prezentărilor de astronomie de la Muzeul Municipiului București mergeți aici.

Vă așteptăm la observații astronomice numai după programul de mai jos. Observațiile astronomice de seară se fac numai dacă cerul este senin. Observațiile solare se fac numai când este senin și înălțimea Soarelui deasupra orizontului este favorabilă.

Activitate Intervalul orar
Expoziția de astronomie

miercuri: 10-18
joi: 10-21
vineri: 10-21
sâmbătă: 10-21
duminică: 10-18

Observații astronomice de seară

joi, vineri și sâmbătă de la ora 19:00; ultimul vizitator intră la ora 21:15. Programul se încheie la 21:30
Observații astronomice de zi (observarea Soarelui)

miercuri: 11-14
joi: 14-16
vineri: 14-16
sâmbătă: 14-16
duminică: 11-14

Pe timpul iernii se recomandă, pentru observațiile solare, prima parte a intervalului afișat. Pe timpul verii, Soarele apune mai târziu și poate fi observat până în orele 17-18.


Informațiile utile

Pentru efectuarea de observații astronomice costul unui bilet este de 5 lei, iar pentru categoriile care beneficiază de reduceri (elevi, studenți, pensionari) biletul redus costă 2 lei. Toate biletele se achiziționează de la punctul de observații.

Taxa de ghidaj pentru expoziția permanentă de astronomie este de 6lei/persoană.

Înainte de a veni la observații citește neapărat ghidul de vizitare!

Nu sunt necesare programari prealabile însă pentru grupurile numeroase (peste 20 de persoane) este bine să se anunțe înainte, pentru o organizare mai bună. Participarea la observații și prezentări se face pe bază de bilet.

Alte taxe: taxa de fotografiere în sediu de către turişti 15 lei; taxa de fotografiere profesionistă, filmare TV filme documentare 40 lei m2/ oră. Toate aceste taxe se plătesc anticipat la casierie Muzeului Municipiului București.

Informațiile despre programul de vizitare au fost verificate în luna februarie 2018.

Pentru a beneficia de informații corecte verificați programul de vizitare pe acest site. Există zeci de site-uri de evenimente care dau programul greșit și nu suntem responsabili dacă informațiile lor sunt greșite.