Ateliere de astronomie


Poster atelier

1. Cerul mai aproape de noi - atelier pentru copii

Începând din luna septembrie 2019, va avea loc de două ori pe lună în ziua de dumincă dimineață între orele 11:30 - 12:30 atelierul de astronomie pentru copii.

Atelierul este recomandat copiilor cu vârstă între 7 - 12 ani și se va susține dacă se stâng minim 10 copii până în ora 11:25. Numărul este limitat până la 30 copii.

Atelierul se va susține în sala de curs din sediul Observatorului aflată la parter și va dura o oră, timp în care copii vor învăța de ce cerul este albastru, cum arată cerul văzut de pe alte planete, ce putem vedea pe cer, numele stelelor, culori, evoluția unei stele, planete și multe altele.

Desfășurarea atelierului este în două etape: teorie și practică.

Partea de teorie va dura 40 minute cu ajutorul unor programe de astronomie dedicate, iar partea de practică 20 minute. Pentru momentul de practică, vom lucra cu copii planisfere ce le vor lua acasă la finalul atelierului. Nu este nevoie să aduceți nimic cu dumnevoastră. Vor primi tot ce au nevoie de la lector.

Tema atelierului se poate modifica , iar acest lucru se va anunța aici și pe pagina oficială de facebook.

Participarea nu se face pe bază de înscriere sau programare, ci prin prezența copilului la sediul Observatoului înainte de începerea atelierului.

Atelierul nu se susține cu 9 sau mai puțini copii și nici cu 10 copii dacă s-au strâns după ora 11:25. Vă rugăm nu insistați dacă aceste reguli nu sunt îndeplinite.


Vă așteptăm să descoperiți Universul cu noi!


2. Globuri din Univers- atelier pentru copii


Poster atelier


Pentru luna decembrie avem un nou atelier. De data aceasta, vom vedea ce se află în sistemul solar și în afara acestuia. Detaliile tehnice ale acestui atelier sunt identice cu cele de mai sus de la atelierul „Cerul mai aproape de noi”. Vă așteptăm duminica dimineață înainte de începerea atelierului pentru cumpărarea biletului de participare.


 

 

 

 

 

 

 

 


Mai jos găsiți zilele în care se defășoară atelierele:

decembrie 2019

duminică, 8 decembrie, ora 11:30 cu Elisabeta Petrescu- „Globuri din Univers”

duminică , 15 decembrie, ora 11:30 cu Elisabeta Petrescu- „Globuri din Univers”

duminică , 22 decembrie, ora 11:30 cu Elisabeta Petrescu- „Globuri din Univers”Taxa de participare: 10 lei/copil

Pentru întrebări, ne puteți găsi la adresa de email: urseanu.astro@gmail.com.


 

 

25-Nov-2019 17:01